keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Vertailua ja paljastuksia.

Marraskuussa.
Toukokussa.
Eli tällaista tänään. Aloin huvikseni tässä joku päivä selailemaan näitä vanhoja kuvia ja katselemaan sitä, kuinka paljon me olaan kehitytty puolessa vuodessa molemmat. Ami on kasvattanu lihaksia oikeaan paikkaan ja meikä on alkanut korjaamaan muummuassa käsien kulmaa mikä näkyy tässä ihan selvästi. Oon myös oppinu ratsastamaan selkää pyöreäksi ja hevosta oikein päin. Mun jalustimet on pidentynyt (vielä reijällä alemman kuvan jälkeen) ja kulma parantunut hirveästi siitä mitä se on ollut. Istunnan kun saisi vielä kiepautettua paikoilleen ja pohjeavut selvemmiksi. Näin ollen myös istunnan vakaammaksi ja oppisin ratsastamaan enemmän istunnalla.

Olen pahoillani tästä postaustauosta, mutta minulla ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa kirjoittaa. Koulu on painanut päälle ja eräs toinenkin asia, mitä en ole halunnut tänne  vielä kertoa ennen kun kaikki asiat on saatu suhteellisen reilaan. Lähden tänä viikonloppuna sunnuntaina kohti Saksaa, Hampuria ystäväni kanssa. Menemme sinne vähän kuin työharjoitteluun yhdelle tallille tekemään töitä. Olen odottanut tätä reissua kuin kuuta nousevaa viimeiset neljä kuukautta ja nyt odotukseni vihdoin palkitaan.

Reissua tosin varjostaa se, että Ami on alkanut ontumaan vasenta etustaan. Äiti on tarkastanut kaikki jänteet, jalka ei kerää nestettä, eikä kuumota. Jalanpohjat eivät arista, eikä hevonen anna mitään näkyvä merkkejä kivusta. Ainoa oire on ontuminen. Kouusatula on sopiva, eikä pitäisi painaa lapoja tai olla ahdas. Todennäköistä siis on, että ontuminen johtuu ihan lihaskivusta. Kyseessä on kuitenkin vanha, hieman vammainen hevonen, jonka lihaskuntoa on korotettu aika huimalla vauhdilla. Hyppääminen on todennäköisesti aiheuttanut osaksi sitä, sillä Ami hyppää aika lailla ilman selkää. Se ei kuitenkaan arista selän aluetta kun sitä painaa. Reisissä ja ristiselässä sillä on enemmän jumeja kun sitä hieman hieroin. Täytyy nyt vain sitten kutsua hieroja katsomaan ja päästää Ami laitumelle rentoutumaan. Harmi Annin takia, sillä hänen piti ratsastaa Amia poissa ollessani, mutta toivottavasti hän pääsee Mantalla menemään sitten.

Saksasta saatan jotain kirjoittaa, mikäli isä saa hommattua minulle koneen. Kuitenkin päivät menevät enemmän töitä tehdessä ja kulttuuria katsellessa, joten postauksissa saattaa tulla pientä taukoa. Tätäkin enemmän. Toivon kärsivällisyyttä lukijoilta. Yritän aina kirjoittaessani tuoda jotain mielenkiintoista lukijoille. Minulla on vielä yksi kirjoitusaihe hihassa, minkä haluan kirjoittaa tällä viikolla, joten ette ihan kokonaan ilman postauksia. Siis mielenkiintoisia sellaisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti