sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Spring in my heart

Tässä on nyt mennyt hetki kun viimeksi olen tänne jaksanut kirjoitella. En silti näe tarpeelliseksi edes kirjoitella vielä kovin usein, kun mitään olennaista ei tapahdu tässä. Varsinkaan kun koulu painaa viikolla sen verran paljon päälle, että aika oikeastaan menee vain köpöttelyyn, josta en pahemmin jaksa informoida, kun kemiat eivät tunnu pelaavan väsyneellä ratsastajalla ja hevosella.

Ollaan me nyt silti muutakin tehty kun vaan köpötelty, sillä nää kunnon ratsastus ceissit tapahtuu yleensä viikonloppuisin ja sillon yleensä sujuukin paremmin. Voi että, kun odotan kesää, jollon varmaan pääsisi kehittymään enemmän kun kenttä ei ole ihan koppura ja aikaa on vaikka muille jakaa.

Jokatapauksessa voisin tehdä pienen katsauksen muutamaan menneeseen viikkoon. Hiihtoloman perjantaina ystäväni Noora tuli meille auttamaan mua talon hoidossa, koska perheeni oli poissa sen yön. Äiti oman äitinsä luona viettämässä iltaa ja isä veljeni kanssa mökillä koko viikonlopun. Tehtiin 4h työpäivä hevosten kanssa. Ratsastettiin molemmat hevoset, siivottiin tarha ja mentiin tekemään vielä naapuritallille iltatallia. Ja totta kai tehtiin oma iltatalli kanssa.

Noora meni Amilla tällä kertaa ja mä pääsin pitkästä aikaa Mammailemaan. Ja siltä se kyllä tuntukin ja varmaan näytti. Manta on sen verran vaikea ratsastaa, kun äiti on virittänyt sen nyt ihan äärimmilleen, että se kaahotti koko ajan ja kaatu sisäpohjetta vasten. Mulla oli hieman väärät kuolaimet sillä, jotka oli liian kovat, josta aiheutui varmaan myös hiukan ongelmia ratsastettavuuteen. Saatiin hyviäkin pätkiä, mutta aika lailla meni sähläykseksi. Noora taas Amilla meni tosi hyvin, vaikka ratsastikin sitä hieman liian korkeaan muotoon, joka vähän teki siitä sen leikatun jalan takia toispuoleisen. Mutta lopussa se sai sen hyvin rentoutumuaan ja menemään nätisti. Sen mitä nyt omalta ratsastamiseltani pystyin katsomaan.


Lauantaina sitten oli tiedossa Team Lattiksen koulutunti, jossa oli siis koko tiimin ydinjoukko paikalla. Mentiin taas gramaneilla, jotta saatiin Amia kulkemaan oikein päin. Tunti meni todella hyvin. Loppuvaiheessa tuli jopa raviväistöt ja pienet piffin alkeet, kun hevonen ei tahtonut pysyä nahoissaan. Loppuvaiheessa kokoaminenkin tuli niin luonnostaan, että gramanit pystyi heittämään löysäksi ilman mitään hevosen levahtamista kokonaan pitkäksi.

Team Lattiksen inside kokoonpano. Valmentaja äiti, viides jäsen
ja idean äiti kuvas.

Sunnuntai oli vapaa ja viikko meni taas köpötellessä. Nyt sitten tänään äiti piti mulle pientä puomi- ja ristikkotyöskentelyä, mikä teki ihan hyvää mulle ja Amille. Sai vähän vaihtelua ja erillaista työskentelyä. Ja monipuolisuushan on vain hyvästä kaikkien mielenkiinnon säilyttämiseksi. Olen aika ummikko esteilläkin, joten alussa oli hiukan hakemista vähän kaikessa. Mutta muutama hyvä hyppy lopussa sitten kuitenkin tuli. Toteampa tässä nyt vain, että mulla on erittäin energinen hevonen 17-vuotiaaksi.

Puomeja.


Kaunis hevoseni.


Yksi onnistunut hyppy.

Tän lisäksi mentiin äitin kanssa kärtsäilemään Mantan kanssa. Hirveen pitkää reissua ei tietenkään viitsinyt tehdä, kun Mantakin on vielä toipilas. Oli ihana ilma kärryillä ja Manta rakastaa tota kärryilemistä koko sydämestään. Esteet ja kärryily taitaa olla sen yksiä rakkaimpia ajanvietteitä.

Tässä kärryajelussa on aina sellanen juttu, että kun mä lähden mukaan jotain epätavallista tapahtuu. Traktori tulee vastaan, joku mopo pärrää jostain ohi yms. Noh, tänään sitten traktori päätti aurata tietä samaan aikaan kun tultiin vastaan. Ei pysähtynyt, vaikka tultiin suoraan vastaan ja jouduttiin kääntymään takasin päin. Eikös vaan tuo traktori vain ajakin täysillä meidän perässä saaden aikaan hevoselle pakoreaktion. Siinä oli sitten erikoisia tilanteita mulle tarpeeksi. Taas muistutus siitä miksi en harrasta raviurheilua. Tuntuu, ettei hevonen ole hallinassa kärryistä käsin.

Kaunis kontrasti. Ah, luonto on sitten ihana.

Tyytyväiset kyytiläiset!

Huomenna olis sitten tarkoitus alkaa kertailemaan 6.4. Ratsastuskoulu Kyläkorvessa olevien koulukisojen ohjelmia. Katsotaan nyt, mitä päätetään mennä suorittamaan vai mennäänkö ollenkaan. Sitä odotellessa, hyvää yötä.

PS. KEVÄT SAAPUU

(Kaikkien mielestä hemaiseva kuva?)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti