perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kuulumisia

Heipä hei vain. Viime kirjoituskerrasta on taas hetki aikaa (syytän yksinkertaista laiskuuttani) ja viime asiapitoisesta postauksesta on vielä enemmän aikaa. Yritän tässä nyt muistella ja ettiskellä noita kuvia mitä ollaan tässä viimeaikoina tehty. Huono puoli tässä on, ettei mulla ole oikein hajuakaan, kenen käyttäjällä kaikki kuvat on.

Tarkoitukseni oli tässä jossain vaiheessa lisätä tänne jopa video, mutta koneeni vain on sen verran jumissa, että on turha edes luulla sen pyörittävän videota movie makerissa. Yritellään lisäillä sitten kun onnistun suostuttelemaan pikkuveljeni lainaamaan konettaan tieteellisiin tarkoituksiin.

Aloitellaan nyt tässä vaikka siitä, että käytiin Amin kanssa muistaakseni viime viikon sunnuntaina maneesille hieman pyörimässä. Oli ihanaa päästä kunnon pohjalle tekemään hommia ja Amikin oli todella hyvin kuulolla silloin. Tuli myös huomattua, että kumipiuhat on yhtä tyhjän kanssa (oli löysällä päällä, koska piti mennä ensin liinassa, mutta se sitten jäin). Se on sama ku kuminauha jumppa ihmiselle, enkä usko sen ihan hirveen hyvää hevoselle tekevän.

Loppujen lopuksi hevonen oli todella rento ja kumipiuhatkin roikkui puolessa välissä polvia ravatessa. Laukka on meille molemmille tosi haasteellista, koska mä heilun puolelta toiselle yrittäessäni istua siellä ja hevonen on jäykkä kun viulun kieli, koska mä en osaa ratsastaa sitä rennosti ja tosiaan heilun siellä kun heinämies. Ravi meiltä alkaa tosiaan sujua, mutta mulla on paljon vielä istunnassa parannettavaa. Äitikin tokaisi, että lantioon asti mun istunta onki täydellinen mut jalat on ku makaroonia siellä selässä. Ja passitti mut tekemään vatsalihaksia ja polkemaan kuntopyörää. Julmaa....

Valitan kuvalaatua.  Tuoli-istunnan huomaa taas selvästi.

Istunta.


Viikko menikin sitten taas köpötellessä, mutta torstaina olikin sitten Suskan istuntatunti. Varattua aikaa oli vain puolituntia, mutta mentiin jo puolituntia aikasemmin sinne, jotta ehdin veryttelemään hevoseni. Ami oli tapansa mukaan hieman kuuma uudessa paikassa, mutta kun Suska aloitti tunnin pelkällä käynnillä ja kahdeksikolla rauhottui hevonen kokonaan touhotettuaan hetken aikaa. Se rauhottui ja alkoi kuunnella minua korvat hieman taakse päin kääntyneenä kun en koskenut sen suuhun tai kylkiin lainkaan vaan käänsin hevosen pelkällä ylävartalolla ja istuinluilla. Sain istuntaani enemmän kuntoon, koska siihen keskityttiin nyt toden teolla. Olen istunut aina "kouluratsastajien yliryhdissä" kuten Suska sanoi.

Puolituntia hujahti siitä vain pelkässä käynnissä ja yhtä tehtävää tehden. Eikä kaduttanut yhtään! Tätä lisää, ajattelin tunnin jälkeen, koska tunne oli todella onnistunut. Ja sitten seuraavana maanantaina kun minulla piti olla uusi tunti, mutta se peruuntui huomasin äidin hypyttäessä minua maneesilla, että jo nyt osasin puuttua omaan istuntaani paljon paremmin kuin ennen. Istunnassa on  vielä paaaaljon tekemistä, mutta uskon ensi vuonna tähän aikaan sen olevan jo suhteelisen kunnossa. Olemme kuitenkin molemmat aika lihasköyhiä vielä ja minä suhteellisen kokematon, joten hitaasti edetään.

Viikko on taas edennyt köpötellessä ja projekteihin hukuttautuneena, mutta taas viikonloppuna olisi tarkoitus mennä maneesille. Pääsiäiseksi minun piti lähteä Ypäjälle ystäväni kanssa, mutta reissu peruuntui kun kouluvalmentajaa ei saatu, joten menen Tupunan hevosmaailmaan koulukisoihin. Luokkana perusmerkin kouluohjelma ja Helppo C:1 2000, mutta silti jännittää. Harvemmin olen koulukisoissa ollut.

Mitäs sitten vielä... Vein äidin vanhan pikkutakin Porin Riding Sporttiin pienennettäväksi, koska kyseinen takki oli kauniin vihreä ja muutenkin tosi elegantti, joten tahdon kyseisestä takista itselleni kisatakin seuraluokkiin. Muistaakseni jo alueluokissa piti olla musta tai sininen kisatakki poikkeuksia lukuunottamatta. Pienten suostuttelujen jälkeen sain kyseisen ompelijan ja omistajan ryhtymään urakkaan. Voin sitten joskus lisäillä satunnaisia kuvia varusteistamme, mutta varustepostausta en ala väsäämään. Syynä pieni lukijamäärä ja laiskuus.

Nyt tässä olis alle kaksiviikkoa toteuttaa tutkielmani, joten tarkoituksenani olisi tänään lukaista yksi Natural Horsemanshipistä kertova kirjanen ja tässä nyt aktiivisesti yritän joka päivä toteuttaa näitä harjoituksia. Tänään yritän myös tehdä johdannon valmiiksi ja keksiä samalla ne konkreettiset tavoitteet missä hyödyntää sitten niitä opittuja taitoja. Kiire tulee, mutta koska ei tulisi? Laitan varmaan kyseisen tutkielman joskus näytille tännekin sitten. Valokuvausprojekti taas on saanut hyvin tuulta allensa. Vain yksi kuva puuttuu ja senkin saan ensi viikonloppuna.

Kuvisprojektini kaksi kuvaa:



Ja sitten muutava kuva vaan muuten vaan:

Mantakin pääsi parrasvaloihin :3


Sukellus


Hieman kevyempi lasti tänään. Vielä esittelemättömät koiramme Wiona (Winona Ryder)
ja tämän pentu Vitsi (Miss Grid Girl).









1 kommentti:

  1. Tutkielmaan sulla on ainakin aihe, josta luulis riittävän kirjoitettavaa! ;) Kyllä se siitä, kun vaan alottaa. :)

    VastaaPoista